Korttien pelaaminen pokerissa on suosittua ajanvietettä.

Pokeri on korttipeli, jota pelataan ympäri maailmaa eri muodoissa ja jossa pelaajan on maksettava (eli ottelu), korotettava (eli korotettava) tai palautettava panos (eli luovuttava) voittaakseen. Sen suosio on suurin Pohjois-Amerikassa, missä se sai ensimmäisen kerran laajan tunnustuksen. Sitä pelataan useissa eri ympäristöissä, mukaan lukien yksityiskodeissa, pokerikerhoissa, kasinoissa ja Internetissä. Pokeria on kutsuttu “Yhdysvaltojen kansalliseksi korttipeliksi”, ja sekä pelistä että ammattikielestä on tullut osa maan populaarikulttuuria.

Huolimatta siitä, että pelin kirjallisuudessa on kuvattu lukuisia pokerimuunnelmia, niillä kaikilla on tiettyjä olennaisia ​​ominaisuuksia. Pokerikäsi koostuu viidestä kortista, jotka jaetaan kuvapuoli ylöspäin. Koska käden arvo on kääntäen verrannollinen sen matemaattiseen taajuuteen, mitä epätavallisempi korttien yhdistelmä on, sitä korkeammalle se sijoittuu käsien rankingissa. Pöydän jäsenet voivat lyödä vetoa, että heillä on paras käsi, ja muiden pöydän jäsenten on joko maksettava (tai vastattava) tai myönnettävä veto. Bluffaaminen on vetoa siitä, että sinulla on paras käsi, kun sinulla ei ole parasta kättä, ja bluffaamalla voittaminen on voittoa, kun pelaajat, joilla on paremmat kädet, eivät maksa vetoa.

Yleensä sovelletaan seuraavia periaatteita:

On olemassa pokeriversioita, joita voidaan pelata millä tahansa määrällä pelaajia 2–14, mutta useimpia pokeriversioita pelataan parhaiten 6, 7 tai 8 pelaajan kanssa. Pelin tavoitteena on voittaa “potti”, joka on kaikkien pelaajien tietyssä kaupassa tekemien panosten summa. Potin voittaminen voidaan saavuttaa pitämällä paras pokerikäsi tai asettamalla veto, johon muut pelaajat eivät vastaa. Seuraavat periaatteet koskevat lähes kaikkia pokerin muotoja.

Kortit

Useimpia pokeripelejä pelataan tavallisella 52 kortin pakalla, ja pelikortit jokaisessa neljästä maasta (pata, sydämet, vinoneliöt ja mailat) on järjestetty A (korkein), K (toiseksi korkein), Q (toiseksi korkein). ). ), 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, A (korkein) (matala vain suorassa [viiden peräkkäin numeroitu kortin maa] tai värisuora [viiden peräkkäin numeroitu kortin maa ] samalla alueella] 5-4- 3-2 -A ja tietyissä alla kuvatuissa muunnelmissa).

Pokerikäden sijoitus

Tavallisten pokerikäsien sijoitus määräytyy jakamisen todennäköisyyden (mahdollisuuden) mukaan. Kun kaksi tai useampi identtinen käsi on tasan, voitot jaetaan tasan pelaajien kesken. Pokerissa ei ole sellaista asiaa kuin suhteellinen maakuntien järjestys. Jokeria käytettäessä paras mahdollinen käsi on viisi-a-kind, joka voittaa minkä tahansa värisuoran vahvuudessa. Jos jokerimerkkejä on useita, on mahdollista saada identtiset neloset tai kolmoset, jolloin tasatilanteen rikkoo korkeimman sijoituksen yhteensopimattomat kortit tai toissijaiset parit sen mukaan kumpi on suurempi (täyskäsi [a viiden kortin käsi, joka koostuu kolmesta ja parista]).

Sopimus

Aluksi jokainen pelaaja ottaa korttipakan ja jakaa ne vuorotellen vasemmalle yksi kerrallaan, kunnes numerojätkä paljastetaan. Kortin saava pelaaja on ensimmäinen jakaja ja muut pelaajat seuraavat perässä. Pelaajalta pelaajalle turn-to-deal ja turn-to-bet menevät aina pöydän vasemmalle puolelle. Jokaisella pelaajalla on mahdollisuus sekoittaa kortit jokaisen jaon jälkeen, ja jakajalla on viimeinen mahdollisuus sekoittaa kortit. Vastineeksi leikkausta jakajan on tarjottava sekoitettu paketti oikealle vastustajalle. Jos kyseinen pelaaja kieltäytyy leikkaamasta, kenellä tahansa muulla pelaajalla on mahdollisuus leikata sen sijaan.