Viisisataa (500)

Visita, korttipeli, joka on kiinnostava pelaajamäärän vaikutuksesta pelin korttien määrään, on nimeltään Viisisata. Tämä artikkeli käsittelee monia muita tärkeitä näkökohtia. Avullamme löydät kaikki tarvitsemasi tiedot pelistä. Voit myös oppia säännöt ja pelata peliä ystävien kanssa. Tämä peli on suosittu, ja monet ovat nauttineet siitä yli 100 vuoden ajan.
Yli 100 vuoden aikana on pelattu viisisataa.

Tämä peli on ollut suosittu valinta pelaajille yli 100 vuoden ajan. US Playing Card Company esitteli pelin yleisölle vuonna 1904. Tämä viittaa siihen, että peli on kehitetty Yhdysvalloissa. Se on levinnyt ympäri maailmaa vuosien varrella.

Five Hundred on Australian ja Uuden-Seelannin kansallispeli. Näissä maissa myydään myös peliin suunniteltuja kortteja, jotka voivat hieman muuttaa pelin kulkua. Pelin suosio on laskenut Yhdysvalloissa, vaikka se on Australian ja Uuden-Seelannin kansallispeli. Se viihdyttää edelleen monia ihmisiä, mutta sen suosio on hieman laskenut viimeisen sadan vuoden aikana.

Mikä on viidensadan ensisijainen tarkoitus?

Viisisada on yhdistelmä Euchrea ja Tarjousvistia, jotka ovat molemmat erittäin viihdyttäviä pelejä. Viisisada kuuluu ticker-pelikategoriaan, mikä tarkoittaa, että pelaajien on kerättävä tikkejä voittaakseen.

Pelin nimi viittaa pelin voittotapaan ja ensisijaiseen tavoitteeseen. Eniten pisteitä saanut pelaaja tai joukkue menestyy pelissä. Tämä saavutetaan lupaamalla ja pitämällä.

Korttien käsittely

Kolmesta kuuteen ihmistä voi pelata viisisataa. Riippuen siitä, kuinka monta henkilöä on mukana, voit pelata peliä joko joukkueena tai yksilönä. Kuten olemme jo maininneet, pelaajien määrä pelissä vaikuttaa siihen, kuinka monta korttia käytetään. Tämä on erittäin mielenkiintoista.

Jokainen pelaaja saa kymmenen korttia sekä kaksi jokeria ja yhden lisäkortin. Jokeria ei ole pakko ottaa mukaan peliin. Kolmella pelaajalla voi olla 32 korttia ja jokeri. Tässä esimerkissä kortit ovat ässä, kuningas ja kuningatar, jätkä 10, 9, 8 ja 7. Neljällä pelaajalla on 42 korttia ja viidellä koko pakka. Kuuden pelaajan tulee osallistua peliin.

Pelaajille jaetaan kymmenen korttia kolmessa pinossa. Ensimmäinen pino sisältää kolme korttia, kun taas toisessa kasassa on neljä. Viimeisessä kasassa on kolme. Kolme korttia asetetaan kuvapuoli alaspäin pöydälle, kun ensimmäinen pino on jaettu. Kaksi korttia jaetaan, jos jokeri ei ole paikalla pelissä. Nämä kortit tunnetaan leskinä.

Peli alkaa tarjouskierroksella.

Tarjouskierros aloittaa pelin. Tällöin huomaamme, minkä tyyppistä peliä pelaaja pelaa. Pelaajat lupaavat tehdä useita temppuja ja antaa aina valtin. Kolme pelaajaa voi osallistua peliin. Jos niitä on enemmän kuin kolme, se pelataan yksin. Tämä tehdään kaksinpelissä parin kanssa. Viiden sisällä voit saada väliaikaista apua toiselle pelaajalle. Vuorollaan pelaajat voivat korottaa tai syöttää.

Eri punkeilla ja mailla on erilaiset arvot. Valttiton versio on kuitenkin arvokkain. Pelaaja voi myös tarjota kurja- tai avoimen vedon. Molemmat viittaavat siihen, että tarvitaan lisää temppuja. Huono puku on arvoltaan 250 ja tyhjä puku 522. Voit tehdä tarjouksen 6, 7, 8, 9 tai 10 tempusta. Misery voittaa kaikilla kahdeksalla, riippumatta siitä, mitä valttiasua käytetään. Avoin puku voittaa kaiken.

Tarjouskilpailu jatkuu, kunnes yksi pelaaja on jäljellä. Pelin voittaja on korkeimman tarjouksen tehnyt pelaaja tai joukkue. Peli päättyy ilman valttia, jos kukaan ei pysty syöttämään. Tavoitteena tässä tapauksessa on voittaa niin monta temppua kuin mahdollista tekemättä sopimusta uudelleen. Testaaja ottaa lesken ja asettaa vastaavat kortit hänen käteensä. Jos riistanottajaa ei ole, leskiä ei katsota. Pelaaja voi valita kumppanin, jos pelaajia on viisi. Pelaajan on valittava kortti, joka ei sisällä valttia. Jos hän tekee, kumppanista tulee se, jolla on kortti. Pelaa aina kurjuutta yksin.

Pelin virtaus

Ensimmäinen rasti on potentiaalisen pelaajan pelin alku. Käteiskäte johtaa johtoon, jos ottajaa ei ole. Jos on mahdotonta pelata juosta maata, voit pelata peliä valttilla. Pelin kortit ovat perinteisiä arvoja. Kaksikko on pienempi kuin ässä, ja auktoriteetti on suurin. Tietyt valttikortit ovat ainoa poikkeus. Arvokkaimmat kortit ovat Jokeri, Jack of Trumps ja Jack of the Same Suit.

Minkä tahansa juoksun korkein valtti tai korkein kortti voittaa Tikin. Tempun voittaja ottaa kortit ja asettaa ne kuvapuoli alaspäin eteensä. Jokeri on arvokkain kortti, jos valtilla pelataan viisisataa korttia. Jokeri toimii hieman eri tavalla, jos valttia ei ole. Jokeri on pelaaja, joka voi tunnistaa maan, josta jokeri tulee. Jakaja saattaa tarvita jokerin. Sen pelaamiseen on kuitenkin erityisiä sääntöjä.

Kuinka voittaa peli

Pisteet ratkaisevat pelin voittajan. Pelin voittanut pelaaja saa samat pisteet kuin sitoutumisensa. Jos ottelu epäonnistuu, pelaaja menettää saman määrän pisteitä. Pisteet puolitetaan, jos pelaaja pelaa kumppanin kanssa. Hän voi pelata yksin ja saa koko pisteet.

Kuten olemme sanoneet, pelin päätavoitteena on tehdä 500 pistettä. Peli on valmis, kun pelaaja tai joukkue on ansainnut 500 pistettä. Voittajajoukkueen on kerättävä 500 rastipistettä voittaakseen pelin.

Viidestäsadasta on monia muunnelmia. Tulet rakastamaan sitä, että voit pelata tätä peliä verkossa, vaikka sinun ei tarvitse tallettaa rahaa. Tästä pelistä on monia muunnelmia. Tunnetuin on amerikkalainen.